طراحی وب سایت چیست؟
همراه با گسترش استفاده از اینترنت و فضای مجازی، اینترنت تبدیل به یکی از اعضای خانواده کاربران شد؛ بنابراین میتوان گفت طراحی وب سایت یکی از مهمتر بن کارهایی است که به کاربران کمک میکند از خدمات و مزایای فضای مجازی بیشتر بهرهمند شوند. طراحی وب سایت به راهاندازی صفحات وب گفته میشود. درواقع طراحی سایت یک فرایند است که با ارائه ایدهها آغاز میشود و با رعایت اصول زیبایی شناسی برای دستیابی به یک هدف خاص اجرا میشود تا کاربران با توجه به نیازی که دارند و با استفاده از اینترنت و مرورگرها به مطالب وب سایتها دسترسی پیدا کنند. تیم برنرزلی با راه اندازی اولین وب سایت در سال ۱۹۹۱، به عنوان اولین سازندگان وب سایت شناخته شدند. آنها اولین وب سایت خود را با استفاده از یک ابر متن و ایجاد یک پیوند با استفاده از یک پست الکترونیک (ایمیل) راه اندازی کردند. ابتدا، وب سایتها با زبان ساده HTML کدگذاری و طراحی میشدند و شامل عناصر سادهای چون شامل سر تیترها و پاراگرافها بودند و این قابلیت را داشتند با ابرپیوندها به سایر سایتها پیوند داشته باشند.
با پیشرفت فناوری اطلاعات، طراحی و ساخت سایتها و زبان کد نویسی آنها پیچیدهتر شد و انعطاف پذیری بیشتری پیدا کردند، شیوههای اشتباه در طراحی وب سایت حذف شدند و روشهای جدید مثل CSS (الگوی طراحی آبشاری) جایگزین روشهای قدیمی شدند. روال کار طراحی وب سایت بهگونهای است که برای تمام تصاویر، متنها، عکسها و تصاویر ویدئویی و تمام علائم برنامه نویسی انجام میشود بهطوری که تمام این موارد با استفاده از یک مرورگر مانند مرورگر گوگل کروم بر روی صفحه وب قابل مشاهده هستند. امروزه برنامه نویسان صفحات وب از جدیدترین زبانهای کد نویسی استفاده میکنند. آنها از نسل پنجم html برای کدگذاری صفحات وب استفاده میکنند. علاوه بر این از نسل سوم css برای طراحی سایتها استفاده میشود. یکی از ویژگیهای نرم افزارهای css این است که هنگام استفاده از این نرم افزارها برای طراحی سایت، نیازی به نرم افزارهای گرافیکی نیست. سایر نرم افزارهای برنامه نویسی که برای طراحی وب سایتها استفاده میشوند شامل: java، پی اچ پی (PHP)، ای اس پی دات نت(ESP.NET)، پرل (Perl) هستند.
طراحی وب سایت و وظایف طراح
وظایف یک طراح سایت بستگی به نوع کاری دارد که به او واگذار شده است؛ اما به طور کلی برای طراحی یک وب سایت نیاز به دو نفر یا دوتیم است. بهطوری که یک نفر یا یک تیم شکل ظاهری سایت (Front-end) را طراحی میکند و تیم و فرد دیگر کدگذاری بخش کاربر و مدیریت سایت (Back-end) را انجام میدهد. اهداف افراد برای طراحی وب سایت کاملاً با هم فرق دارند. هر وب سایت برای هدف خاصی طراحی میشود؛ بنابراین طراحی ظاهری و نحوه کدگذاری آنها کاملاً با هم متفاوت است. امروزه با توسعه اینترنت و فضای مجازی تمام کسب و کارها به دنبال طراحی وب سایت برای توسعه کسب و کار خود و افزایش مشتریان و فروش خود هستند. با طراحی اصولی یک وب سایت، افراد میتوانند با جستجوی مطلب موردنیاز خود در موتور جستجوی گوگل محبوب، وب سایتهای مرتبط را پیدا کنند. از جمله وب سایتهایی با توجه به هدف طراحی شامل سایتهای فروشگاهی، سایتهای شخصی و خصوصی، سایتهای شرکتی و سازمانی، سایتهای خبری و نشریههای اینترنتی، سایتهای دانشگاهی و آموزشی هستند.
پاسخی بگذارید