طراحی وب سایت شامل چه مراحلی است؟
طراحی وب سایت مانند هر کاری دارای مراحلی است که باید به ترتیب انجام شود تا خروجی آن که یک وب سایت است به بهترین شکل طراحی و اجرا شود. طراحان حرفهای وب سایت تمام این مراحل با رعایت اصول حرفهای انجام میدهند تا یک سایت باکیفیت و کاربر پسند را طراحی کنند.
مراحل طراحی وب سایت
به طور کلی مراحل طراحی وب سایت دارای 4 مرحله اساسی است که در ادامه به طور مفصل به تشریح هر یک از این مراحل خواهیم پرداخت.
1- مرحله طراحی وایر فریم:
اولین قدم در طراحی وب سایت، طراحی نمای کلی سایت با توجه به سلیقه و نیاز مشتری است. در این مرحله یک طراحی اولیه و نقشه کلی سایت و نحوه چینش اجزا و عناصر سایت مثل رنگ، عکسها، ویدئوها، لوگو و متن تهیه میشود و به مشتری نشان داده میشود. این مرحله اولیه از طراحی وب سایت، وایر فریم نام دارد که در صورت تأیید مشتری وارد مرحله بعد خواهید شد.
2- طراحی گرافیکی سایت
بعد از تأیید وایر فریم توسط مشتری، طراح باید طراحی گرافیکی سایت را انجام دهد. این بخش از کار شامل طراحی تمام عناصر و اجزای بصری سایت میشود که شامل طراحی لوگو، رنگها، نوع اشکال و تصاویر و تمام جلوههای بصری است. برای این مرحله از نرمافزارهای گرافیکی حرفهای برای تکمیل بخش گرافیکی وایر فریم استفاده میشود. طراحی گرافیکی با توجه به نوع کسب و کار و کاربران سایت انجام میشود تا جذب مخاطبان سایت افزایش یابد.
3- کد نویسی و برنامه نویسی سایت
هنگامیکه طراحی گرافیکی سایت با دقت تمام انجام شد در مرحله سوم کد نویسی سایت با استفاده از نرم افزارهای برنامه نویسی حرفهای انجام میشود. این بخش از کار نیز با توجه به سلیقه و نیاز مشتری انجام میشود و با توجه به شیوههای مختلف طراحی، یکی از شیوهها توسط مشتری انتخاب شده و توسط برنامه نویسان سایت اجرا میشود. برای کد نویسی معمولاً طراحان دو شیوه را اجرا میکنند: 1- از یک سیستم مدیریت محتوای سایت مثل ورد پرس استفاده میکنند. 2- یا یک چهارچوب خاص را از ابتدا برنامه نویسی میکنند. هر کدام از این دو روش با توجه به هزینههای اجرای آن و نیازهای مشتری، توسط مشتری انتخاب میشوند؛ بنابراین یکی از عوامل تعیین کننده در نوع کد نویسی، میزان هزینههای این مرحله است.
4- راه اندازی سایت
بعد از اینکه سه مرحله قبلی با دقت و بر مینای اصولی حرفهای انجام شد. طراحان سایت باید سایت را در بستر اینترنت راه اندازی کنند تا کاربران در سراسر جهان به سایت و محتوای آن دسترسی داشته باشند. در این مرحله، طراحان سایت باید با توجه به درخواست مشتری یک هاست (HOST) و یک دامنه (DOMAIN) را متناسب با سایت برای پیکربندی سایت بر روی شبکه جهانی اینترنت انتخاب کنند تا تمام کاربران اینترنت، به سایت طراحی شده دسترسی داشته باشند.
با آشنایی از مراحل چهارگانه طراحی وب سایت، نکته مهمی که به آن پی میبرید آن است که این کار باید توسط افراد حرفهای و متخصص باید انجام شود تا یک سایت با سرعت بالا، با طراحی جذاب و کاربر پسند داشته باشید. علاوه بر این، برای اطلاع از هزینه طراحی سایت، باید موارد مختلفی مثل نوع طراحی و نوع برنامه نویسی را انتخاب کنید تا بتوانید برآورد دقیقی از هزینههای طراحی وب سایت خود داشته باشید.
پاسخی بگذارید