دوشنبه , 11 دسامبر 2023
تی اسکیم

شیوه‏ های طراحی وب سایت

شیوه‏های طراحی وب سایت

هنگامی که می‏خواهید وارد حرفه جذاب طراحی وب سایت شوید به یک سری ابزار نیاز دارید. یکی از مهم ترین و اصلی‌ترین ابزارهای طراحی وب سایت یک کامپیوتر یا لپ تاب است. مشخصات کامپیوتر یا لپ تاب شما باید به گونه‏ای باشد که به راحتی برنامه‏های گرافیکی و کد نویسی را نصب و اجرا کنید تا هنگام انجام کار، برنامه‏ها هنگ نکنند، زیرا این مشکل باعث می‏شود تمام زحمات و وقت شما هدر شود و تمرکز شما از روی کار کاهش می‏یابد. سایر ابزارهای طراحی وب سایت، زبان‏های برنامه نویسی و چهارچوب‌های کار با این برنامه‏ها هستند که به شما کمک می‏کنند سایت را کار طراحی سایت را طبق سلیقه مشتریان انجام دهید.

به طور کلی طراحی سایت‏ها به دو شیوه انجام می‏شود:

  1. طراحی استاتیک

در طراحی استاتیک سایت فقط قسمت بخش فرانت اند (Front-end) طراحی و اجرا می‏شود. در این روش، طراح، صفحات یک وب سایت را به صورت جداگانه طراحی می‏کند و بر روی سرور بارگذاری می‏کند. در این شیوه طراحی وب سایت امکان تغییر در محتوای سایت توسط مدیران کسب و کارها و شرکت‏ها وجود ندارد. در این حالت یا مدیران کسب و کارها و شرکت‏ها باید با طراحی وب سایت آشنا باشند و یا اقدام به استخدام یک طراح سایت کنند تا بتوانند محتوای سایت را با توجه به سلیقه خود تغییر دهند. امروزه با وجود سیستم‏های مدیریت محتوای پیشرفته و حرفه‌ای مانند ورد پرس، از سایت‏های استاتیک کمتر استفاده می‏شود. طراحی استاتیک بیشتر برای سایت‏های کسب و کارهای کوچک یا معرفی کالاها استفاده می‏شود؛ زیرا در سایت‏‏های معرفی کالا، محتوای سایت مدت زیادی تغیر نمی‏کند.

 

  1. طراحی داینامیک

طراحی داینامیک سایت همان‌گونه از اسم آن مشخص است، پویا است. در این روش طراحان هم بخش فرانت اند (Front-end) و هم بخش بک اند (Back-end) را برنامه نویسی می‏کنند. طراحان در بخش بک اند (Back-end) طراحی را به طور پویا انجام می‌دهند و این کار از طریق کدهای سرور به صورت اسکریپت (script) انجام می‏شود تا سایت به صورت داینامیک و پویا طراحی شود. در این حالت مدیران کسب و کارها و شرکت‏ها به راحتی می‏توانند محتوای سایت طبق سلیقه خود تغییر دهند و صفحات جدیدی را به محتوای سایت خود اضافه کنند. سایت‏های خبری یا نشریه‏های الکترونیکی نمونه‏هایی از سایت‏های داینامیک هستند.

تی اسکیم

اجزای بصری در طراحی وب سایت

در طراحی وب سایت یک سری عوامل بصری وجود دارند که در طراحی مورد توجه قرار می‌گیرد و طراحان با توجه به نوع وب سایت به دقت این عناصر را انتخاب کنند تا توجه بازدیدکنندگان سایت را به خود جلب کند. در ادامه به بررسی این اجزای بررسی خواهیم پرداخت:

۱- چینش: در این حالت طراح باید به نحوه قرار گیری متن و عناصر گرافیکی مثل عکس‏ها، ویدئو و تبلیغات توجه کند تا بازدید کنندگان هنگام مراجعه به سایت دچار سردرگمی نشود و به راحتی به هدف خود دست یابند؛ بنابراین در تعادل و یکپارچه بودن تمام محتوای سایت بسیار اهمیت دارد.

 

۲-رنگ‏ها: با توجه به نوع سایت و مخاطبان سایت باید رنگ مناسبی برای سایت انتخاب شود که می‏توانند از ترکیب دو رنگ یا ترکیبی از رنگ‏های مختلف باشد.

 

۳-گرافیک: گرافیک به نوع طراحی لوگو، تصاویر، ویدئوها باشد. این بخش از اجزای مهم طراحی ظاهری سایت است و باید بسیار ماهرانه انجام شود تا کاربران را جذب کند. عناصر گرافیکی سایت با رنگ و نوع مطالب سایت هماهنگ و سازگار باشد و تعداد آن نباید بیش از اندازه زیاد یا خیلی کم باشد.

 

۴-فونت‌ها: انتخاب فونت مناسب برای محتوای متنی سایت اهمیت زیادی دارد. معمولاً تمام طراحان از یک سری فونت‏های غالب استفاده می‏کنند، زیرا مرور گرها می‏توانند فقط این فونت‏ها را تشخیص داده و بازخوانی کنند. یکی از پر کاربردترین و مشهورترین این فونت‏ها فونت‌های ایمن وب است که توسط اکثر طراحان استفاده می‏شود.

 

۵- محتوا: محتوای یک سایت شامل متن، تصاویر و ویدئوها هستند که حتماً با موضوع سایت مرتبط باشد. محتوای سایت باید به دقت تهیه و بارگذاری شوند تا کاربران سایت به راحتی به مطالب موردنظر دسترسی داشته باشند. این محتواها باید شامل کلمات کلیدی مرتبط و مناسب باشند تا کاربران از طریق موتورهای جستجو مثل گوگل بالاتر از سایت‏های رقیب به سایت شما دسترسی داشته باشند.

قیمت طراحی وب سایت با توجه تفاوت‏های شیوه طراحی با هم تفاوت دارند و مدیران کسب و کارها و وب سایت‏ها باید از کارشناسان طراحی سایت از موضوع اطلاع پیدا کنند.

اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *